Image: 

Naturisme : Mijn eerste stappen

Nederlands

Er moet altijd een eerste keer zijn…

Er is geen leeftijd om het naturisme te ontdekken. Sommigen groeien er mee op, anderen ontdekken het op latere leeftijd als een bewuste en vrijwillige keuze.

We hebben allemaal het plezier van bloot zijn wel eens beleefd, op het strand, bij het zwembad of simpelweg door na het douchen even helemaal bloot door het huis te lopen. We hebben allemaal wel eens dat heerlijke gevoel van een vrij lichaam zonder beperkingen beleeft. En waarom zullen we dit moment van welzijn dan niet verlengen, om het te ervaren en te delen met andere mensen die dezelfde gevoelens nastreven?

Het voordeel om in een groot vakantiecentrum te beginnen, is gebaseerd op het grote aantal aanwezige personen die u de indruk zullen geven dat u in de massa op gaat en deel uit maakt van een grote nieuwe familie.

In het begin…

Het begin is niet altijd eenvoudig; we moeten onze angsten en onze vooroordelen overwinnen, en ook de manier waarop we opgevoed zijn. Meestal gaan er dan ook een groot aantal twijfels door ons hoofd:

- Wat zal mijn reactie zijn om anderen naakt te zien?
- En wat zullen ze wel niet van me denken?
- Hoe zullen ze naar me kijken?
- Moet ik dan continue naakt zijn? Tijdens het boodschappen doen en ook in het restaurant?

aat u gewoon lekker uit eten, u zult snel op uw gemak gesteld worden door de welwillendheid van de mensen om u heen. Geef gewoon gelijk bij u aankomst aan dat het uw eerste keer is en dat u graag zou willen dat iemand u begeleid tijdens deze eerste momenten. De naturisten die lid zijn van een van onze drie residentenclubs zullen u graag helpen.

Al heel snel zult u zich goed voelen en ontdekken dat de blikken van naturisten horizontale blikken zijn… U zult een “image” lichaam achter u laten om een lichaam van “gevoel en emotie” te vinden.

En u zult ook ontdekken dat bepaalde aanwezige naturisten bloot zijn zolang het weer het toelaat… en dat volgens het gevoel van een ieder. Bovendien voelen sommigen zich gegeneerd om naakt boodschappen te doen, of naar een restaurant te gaan, zij dragen dan ook een sarong. Tijdens contactsporten zijn mensen soms ook gekleed, wat we uiteraard kunnen begrijpen. Maar u zult zien dat na verloop van tijd dit eventuele ongemak op een natuurlijke manier weg gaat om zelfs helemaal te verdwijnen.

Enkele cijfers

Enkele statistieken uit 2010 getuigen van de populariteit van deze levensstijl: 

• 500 000 personen beoefenen elk jaar het naturisme in Frankrijk.
• 16% van de Fransen zou bereid zijn een naturisten ervaring te proberen.
• 56% van de Fransen denken dat het naturisme gelijk staat aan tolerantie.
• 71% van de Fransen zijn niet gechoqueerd door het beoefenen van naturisme.
• 1,5 miljoen toeristen, in totaal, doen elk jaar aan naturisme in Frankrijk.

Enkele ervaringen…

Lucas R.(37 jaar): "Ik was 9 jaar oud tijdens de zomer van 1984, op vakantie met mijn ouders en mijn twee kleine broertjes bij het CHM. De eerste keer voor iedereen wat betreft naturisme. Mijn ouders hebben onmiddellijk het goede voorbeeld gegeven. Voor de kinderen was het iets minder eenvoudig. Na dom te zitten lachen en ons in het begin heel ongemakkelijk te voelen, raakten we eraan gewend tijdens de ochtenden geen kleren te dragen. En toen, tijdens de siësta, in de hete zon, had een meisje van de tent naast de onze medelijden met me en heeft me voorgesteld een rondje over de camping te gaan lopen. Het was vreselijk heet, iedereen was bloot, en toen zei ik tegen mezelf “Ach wat!”, ik heb alles in een keer uit getrokken, en twee minuten later was ik zelfs vergeten dat er zoiets raars als kleren bestaat! Het was een mooi verblijf op het CHM en het begin van een mooie zomervriendschap.”

• Sophie D. (35 jaar): "Heel natuurlijk in mijn tuin… een nieuw leven, een nieuwe liefde, de eerste keer tijdens het vaderdag weekend in 2010… Het PLEZIER om niet naar het kledingmerk van mensen te hoeven kijken… het plezier om vrij te zijn… Het CHM is een droom vakantiedorp… aardige mensen: Prettige middenstanders… je vindt er alles ter plekke… een goede fiets voor mooie tochten over de paden… onze volgende investering wordt een chalet voor ons geluk… ik zie ernaar uit om met pensioen te gaan en er te kunnen gaan wonen…”

• Bruno R. (68 jaar): "De kans om een week bij het CHM door te brengen in 2007”… nog geen naturist… de vrees een uur voor het “bloot naar buiten gaan”… DE ontdekking! Geweldig! Sindsdien: Eigenaar van een bungalow… Ik kan niet meer zonder… en breng er 7 maanden per jaar door!”

• Laetitia D. (32 jaar): “Voor de eerste keer in 2012 met mijn man en kinderen. In het begin heb je het gevoel dat iedereen naar je kijkt, maar na een uurtje is het een echt plezier, een ongelofelijk gevoel van welzijn. Wij hebben het heerlijk gevonden, het bewijs, zo gauw als het kan beginnen we opnieuw. Lang leve de komende zomer!”

En, bent u klaar voor een unieke ervaring? Bent u klaar om een aspect van uw persoonlijkheid dat in u sluimert te ontdekken?
Wacht niet langer en doe met ons mee. U zult zien dat wanneer u het eenmaal geprobeerd heeft, het moeilijk is om terug te gaan naar een andere levenswijze.