Image: 

Respecteer onze waarden!

Nederlands

Het CHM ontvangt tijdens het hoogseizoen tot 14 000 personen per dag! Dit indrukwekkende aantal zult u echter niet per se voelen wanneer u op het Centrum aankomt, omdat het Centrum zo groot is. U zult uiteraard begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om onze normen en waarden te handhaven en in het bijzonder om de naaktheid te handhaven.

We hebben dan ook een reeks van maatregelen genomen om vakantiegangers en eigenaren te stimuleren het naturisme volgens de richtlijnen van de Internationale Naturisten Federatie na te volgen.

Het respecteren van het bloot zijn:

• Wees niet verbaast als u bij uw aankomst gevraagd wordt om een verbintenis met betrekking tot uw betrokkenheid bij het naturisten gedrag te tekenen, om deze te respecteren door zowel uzelf als uw gezin.
• Wij vragen de ouders om hun kinderen meerdere keren per week bloot naar de Mini-Club te brengen. Wat is er nu normaler dan hen kennis te laten maken met deze levensstijl!
• Onder de evenementen zullen bepaalde toernooien en sportieve uitdagingen uitsluitend toegankelijk zijn voor naturisten.
• Een groter aantal leden van het animatie team werkt nu naakt, net als het personeel van het postkantoor.
• De borden met de slagzin “Natuurlijk leven is naakt leven” herinnert een ieder er aan dat u in een Naturistencentrum verblijft.

Een strijdbare campagne:

Al wandelend over de paden van het CHM zult u dit bord op een groot aantal chalets en stacaravans tegen komen. Het bord toont de betrokkenheid van de eigenaren bij de naturistenwaarden, om deze op hun standplaats te laten respecteren door de mensen die zij ontvangen en zelfs door de mensen aan wie zij hun accommodatie verhuren.

In het geval deze betrokkenheid niet gerespecteerd zou worden, kan het CHM de eigenaar verbieden zijn of haar accommodatie te verhuren.

Tieners en naaktheid

Terwijl kinderen zich eenvoudig aan het bloot zijn aanpassen, is dit vaak heel anders voor tieners. De veranderingen van hun lichaam, vergezelt door hun eerste borrelende libido ervaringen, destabiliseren hen en dit kan bovendien voor complexen zorgen. Voor hen is het naaktzijn dan ook een geduchte test.

Wij van het CHM kennen hen goed en we zijn ons bewust van hun problemen. We willen ze geen blijvende afkeer van het naturisme geven en het zijn “glans” laten verliezen. Daarom, vermijden we een systematische jacht op de zwemshort en is het bloot zijn alleen op het strand en bij het zwembad echt verplicht.

We beschouwen dit echter niet als onvermijdelijk en hopen dan ook dat ze uit zichzelf evolueren. Het CHM organiseert aangepaste activiteiten voor deze jongeren met meer en meer activiteiten op het strand zodat ze er geleidelijk aan wennen om met zijn allen bloot te zijn.

Respect voor het milieu:

Naturist zijn is ook het zich bewust zijn van de kwetsbaarheid van de wereld waar we in leven en dus acties te ondernemen om het milieu te beschermen.

• Het “Evenwicht” Contract met EDF : De Tohapi groep, waar het CHM lid van is, sluit elk jaar een “Evenwicht” contract af, waarbij het Franse elektriciteitsbedrijf EDF zich als tegenprestatie bindt om 10 miljoen KWh aan groene energie te produceren (door middel van windenergie, zonne-energie, energie van aardwarmte en door middel van waterkracht...). Dit is het jaarlijkse gebruik aan elektriciteit van het hoofdkantoor van Village Center en van 80 % van de Village Center vakantiedorpen (campings en vakantiewoningen) in heel Frankrijk.

• De beplantingscampagne van het Centrum: Elk jaar onderneemt het CHM grote bebossingscampagnes in het hele centrum. Er zijn dan ook niet minder dan 800 bomen geplant.

Het is aan een ieder om het geheel van deze waarden te respecteren en te behouden, om het CHM het kleine stukje Naturisten Paradijs te laten blijven, dat we zo waarderen.