Image: 

Socnat voor het CHM …. wat houdt dat in?

Nederlands

Onze eerste stappen…

Het Centre Hélio Marin de Montalivet is op 23 juli 1950 opgericht in de Gironde op een terrein van 23 hectare met rechtstreekse toegang tot de oceaan, en kan er prat op gaan het oudste naturistische vakantiedorp van Europa te zijn. De oprichting geschiedde op initiatief van Albert Lecocq, een fervent aanhanger van het “naakt leven”. Deze naturist, die als één van de eersten het naturisme bedreef en uit eigen ervaring wist hoe weldadig het was om in adamskostuum te zonnebaden en lichamelijke activiteiten in de buitenlucht te beoefenen, voelde al snel de behoefte om zijn visionaire levenswijze met zoveel mogelijk anderen te delen.

Eerder dan alle anderen voelde Albert Lecocq aan dat deze beweging een groot succes zou worden en zou aanslaan bij iedereen die ernaar verlangde in totale osmose met de natuur te leven. Al snel zag hij in dat het belangrijk was ruimtes te creëren waar alle aanhangers van het naaktzijn ontvangen konden worden. In 1954 besloot deze ervaren naturist, na vier jaar chaotisch verenigingsbeheer, een instelling op te zetten die zich specifiek zou bezighouden met het beheer en de exploitatie van naturistische vakantiecentra: de SOCNAT was een feit!

Een aangepast aanbod

Onze eerste aarzelende stappen en de Spartaanse voorzieningen uit de beginperiode liggen inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig bieden de naturistencampings van SOCNAT u uitstekende dienstverlening en faciliteiten, afgestemd op de waarden van het naturisme. Een zonne-installatie voor warm water en milieuvriendelijke huuraccommodaties van goede kwaliteit, maar ook waterparken, gevarieerde winkels met biologische producten en wellness-ruimtes waar u uzelf in de watten kunt leggen.

Gesterkt door dit succes heeft SOCNAT nog twee campings aangekocht:

-         Naturistencamping Le Domaine de La Genèse in Méjannes-le-Clap, in de Gard

-         Naturistencamping Le Clapotis in La Palme, in de Aude.

 

Drie vakantiecentra met voorieder wat wils, om op en top te genieten midden in een nog ongerepte natuur, aan zee, een rivier of een meer.

 

Voor meer informatie, bezoek: http://www.socnat.nl/.