Image: 
Description: 
Leuke gezinsvakanties bij het CHM!
Image: 
strand
Description: 
De duinenzone van het strand is beschermd!
Image: 
naturist strand sports
Description: 
Bij eb is het ideaal voor de vroege ochtend hardlopers!
Image: 
naturist strand
Description: 
De ingang naar het strand van Plage 1 en de eerste hulppost

Nudism : de stranden

Nederlands

Vakantie houden bij CHM is genieten van strandplezier en van de voordelen van de gezonde zeelucht. Het CHM biedt u een uitzonderlijk naturistenstrand van twee kilometer lang met twee directe ingangen.

U kunt lopend naar het strand, of met de fiets, door langs het waterpark naar het strand van Plage 1 te rijden, of door de camping heen te fietsen via de Ajoncs secteur, te midden van de duinen en de dennenbomen, om bij het strand van Plage 2 te komen. Het honderdtal geparkeerde fietsen geeft aan dat u op de goede plek bent aangekomen.

 

Bent U meer Plage 1 of Plage 2 ?

U kiest het strand naar aanleiding van de sfeer die U zoekt. Het strand van Plage 1 is levendiger dan het strand van Plage 2. Het is op dit strand dat de Beachvolleybal terreinen zijn afgezet en hier bevindt zich ook de belangrijkste eerste hulppost. Op het strand van Plage 2 kunt u echter fijn ontspannen in een rustigere sfeer om uit te rusten of een goed boek te lezen.

Wees niet verbaast als men U, nog voor U de duinen afdaalt, vraagt om U uit te kleden, in het geval u nog niet uitgekleed was. Wat is er natuurlijker dan het naakt zijn in een naturistencentrum en nog meer op een naturistenstrand?

Als U lopend aankomt vanaf de duin, zult U een uit het zicht onttrokken strand ontdekken. Laat uw handdoek vallen en ren naar de zee. Er is niets zo prettig als een zwempartij midden in de golven. De liefhebbers van bodyboard en surfen kunnen zich helemaal uitleven. Maar weest U gerust, U zult in alle veiligheid evolueren onder het wakende oog van onze naturisten strandwachten.

 

Label "Pavillon Bleu" voor het strand van de CHM

Het strand is een uiterst kwetsbare plek, dat is dan ook de reden waarom CHM elk jaar een schoonmaakactie organiseert onder toezicht van de Surfrider Fondation en de Naturistenclubs van het CHM. Door het onontkoombare pedagogische aspect van het respecteren van het milieu, wat een essentieel onderdeel van de waardes van het naturisme is, moedigen wij de grote en kleine vakantiegangers aan om hieraan mee te helpen.

Door het schone strand en de kwaliteit van het water krijgen we dan ook elk jaar het “Pavillon Bleu” label.

Tegen het vallen van de avond, wanneer u van het strand van Plage 1 terug loopt, kunt U een korte tussenstop maken bij de bar, vlak naast de surf hut, om te genieten van een heerlijk glas met sap van vers fruit.